27. okt. 2010

Fornyelse av gammelt møbel

Et gammelt møbel trenger kun en times
oppmerksomhet for å kunne fremstå som nytt.




Alle har vi vel gamle møbler stående, stuet bort i en krok for å dø. Men med svært enkle grep kan man friske opp møblene å gi de ett nytt liv.







Ved bruk av interiørbeis eller lakk med farge kan man i løpet av kort tid friske opp og gi ny farge til slitte, falmede eller gulnede møbler i treverk, som vitrineskap, komoder, seksjoner og så videre.

En interiørbeis er, som navnet tilsier, en vannbasert beis i ønsket farge. Denne typen behandling kan brukes på ubehandlede overflater av alle slags trevirke. For møbler som er tidligere behandlett, for eksempel med lakk eller lut, bør man bruke lakk med farge. Dette fordi en vannbasert variant ikke vil tørke og bli pent på denne typen behandlinger.


Interiørbeis og lakk med farge finnes i mange forskjellige farger, fra lys eik til mørk mahogni.
Ønsker man egenkomponert farge kan dette også ordnes, enten ved at man ber utsalgsstedet komponere en farge, eller at man kjøper flere farger og blander selv. Mulighetene er mange!

Selv har jeg beiset og lakkert opp mange møbler, men godt resultat!


Som vist i dette innlegget er det en gamel seksjon som har fått nytt liv.
Jeg brukte omkring èn time på hele stasen, ett strøk. Om man ville hatt en enda mørkere farge hadde man måtte behandlet flere ganger. Det er jo slik med beis og lakk (med farge) at den er transparang, slik at treverket ska vises. Legger man da flere lag blir der dermed mørkere, eller lysere, om man for eksempel bruker en "Hvitkalket" variant.

En gammel seksjon kan med enkle grep få nytt liv.

Er det noen der ute som har ett møbel som trenger en oppfrisking er jeg behjelpelig med råd;-)

1 kommentar:

  1. Gratulerer med ny blogg:)

    blir spennende å se hva du kommer til å fylle den med! Hilsen Linn Cecilie:)

    SvarSlett